#SalvemosMislataON – Manifest


MislataON és un projecte de l’associació Menys Graus que va nàixer de la iniciativa d’un grup de joves de Mislata que tenia la il·lusió de millorar el seu entorn treballant la prevenció de conductes de risc des de l’oci alternatiu nocturn, de joves per a joves, inclusiu i amb valors com a defensa de les persones joves, de la seua imatge i interessos, apoderament de la joventut, compromís amb la participació, ciutadania activa i crítica social.

Fa 3 mesos, l’ajuntament de Mislata va decidir retirar el seu suport a aquest projecte, tant econòmic, com de qualsevol altre tipus.

La raó, deien, era ampliar un servei que consideraven bàsic per a la gent jove i per a açò van cancel·lar el conveni, creant un projecte idèntic en forma, dirigit pel propi ajuntament.

Aquest nou projecte de l’Ajuntament de Mislata tindrà una inversió molt major, perdent pel camí un dels seus principals assoliments: empoderar a la joventut, per a convertir-se en un servei: alguna cosa que s’ofereix, però on no hi ha autèntica participació.

Les conseqüències d’aquesta decisió, tècnica, com ells diuen, ha suposat la fi del treball que Menys Graus porta exercint a Mislata des de 2011.

Denunciem que es retire el suport municipal a un projecte que funcionava, que agradava a les persones joves, amb èxit en assistència i que transmetia valors irreprotxables.

 • Cancel·lant el conveni.
 • No cedint espais.
 • Replicant el projecte dotant-li de més recursos.

Volem:

 • Que MislataON torne
 • Que recupere el finançament municipal
 • Que puga tornar a utilitzar els espais que depenen de l’Administració pública
 • Que es torne a reforçar la participació i apoderament juvenil (en lloc de precaritzar un treball)
 • Que es posen en valor les iniciatives promogudes per les persones joves, des de la societat civil organitzada, sent protagonistes de tot el procés.
 • Que es defense un model d’oci nocturn de joves per a joves, des de la seua gestió fins a la seua implementació.
 • Que les accions siguen desenvolupades per un equip format específicament en prevenció de conductes de risc, mediació en oci nocturn i amb experiència.
 • Que es destine l’augment de recursos a la iniciativa original i d’aquesta manera s’aconseguisca una potenciació real del projecte.

Per a continuar amb aqueix treball tan important per a la joventut de Mislata.

Moltes organitzacions i persones han demostrat públicament el seu suport:

Gràcies als qui ens acompanyeu avui ací.

Demanem a l’Ajuntament de Mislata que recapacite i reconsidere tornar a finançar MislataON, que no deixe a la joventut de Mislata sense un projecte que ha guanyat premis, que té l’afecte de les persones, l’entusiasme dels joves i tot el treball i la il·lusió d’un grup de joves de Mislata que van construir una cosa gran i que només volien fer una Mislata millor.